Adeo uspješno isporučio i implementirao diesel elektroagregat za DC North

Adeo je nedavno uspješno isporučio i implementirao diesel elektroagregat za DC North, najveći podatkovni centar u zemlji. Ovaj projekt predstavlja vrhunac domaćeg “know-how” u području informacijske tehnologije. U impresivnom podatkovnom centru s 600 kabineta, svaki sposoban primiti više od 40 poslužitelja, Adeo je odigrao ključnu ulogu isporukom visokokvalitetnih generatora veličine 2x1380kVA u paralelno redundantnom radu za svaku od napojnih grana (A i B). S ovim strojevima postignuta je dodatna sigurnost u napajanju, ključne komponente u održavanju funkcionalnosti predmetnog dana centra.

Projekt predstavlja izuzetan primjer domaćeg inženjerskog i tehnološkog uspjeha, gdje su stručnost i predanost domaćih inženjera rezultirali implementacijom sofisticiranog sustava napajanja u najvećem hrvatskom podatkovnom centru. Adeo se s ponosom ističe svojom ulogom u ovom projektu te nastavlja pružati inovativna rješenja i podršku u IT sektoru.

Važnost ovog projekta potvrđena je i jednoglasnom odlukom Povjerenstva za procjenu i utvrđivanje prijedloga strateških projekata kada je proglašen Strateškim projektom Republike Hrvatske. Investicijom je osigurano mjesto za smještaj kritične informacijsko-komunikacijske infrastrukture u Hrvatskoj, prepoznato ne samo od strane stručnjaka, već i od Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja.

Inače, DC North prepoznao je i svjetski renomirani Uptime Institut koji je podatkovnom centru dodijelio certifikat Tier III Facility, čije visoke standarde su zadovoljili naši agregati te po čemu je jedinstven u Hrvatskoj.

Share